Fokus

Ubijena dva Palestinca u izraelskoj akciji na Zapadnoj obali

Komentari

Autor: Tanjug

14/04/2022

-

13:16

Ubijena dva Palestinca u izraelskoj akciji na Zapadnoj obali
Ubijena dva Palestinca u izraelskoj akciji na Zapadnoj obali - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Izraelske trupe ubile su danas dva Palestinca na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja.

Dvojica muškaraca umrla su od zadobijenih povreda vatrenim oružjem, nakon sukoba sa izraelskim snagama u gradu Dženin, saopštili su palestinski zvaničnici bez navođenja drugih detalja, prenosi Rojters. Izraelska vojska je u kratkom saopštenju samo obavestila da trupe "nastavljaju sa protivterorističkim aktivnostima" u toj oblasti, navodi britanska agencija.

Ovaj incident je usledio dan nakon što su tri Palestinca ubijena u sukobima sa izraelskim trupama, koje patroliraju okupiranom Zapadnom obalom i vrše hapšenja, posle napada u Izraelu u kojima je poslednjih nedelja ubijeno 14 osoba, prenosi Rojters.

Palestinske političke frakcije u gradu Ramali, palestinskom administrativnom centru, pozvale su za danas na generalni štrajk u znak protesta zbog izraelske operacije i sve većeg broja poginulih Palestinaca, a sve prodavnice i škole, kao i druge privatne i javne institucije biće zatvorene.

Obnovljeno nasilje dolazi u trenutku kada muslimani obeležavaju sveti mesec Ramazan, a Jevreji se pripremaju da proslave Pashu, koja počinje u petak, a tenzije i sukobi uoči Ramazana prošle godine prerasli su u 11-dnevni rat u Gazi, podseća britanska agencija.

Komentari (0)

Svet