Fokus

Pucnjava u Šri Lanki: Policija otvorila vatru na građane koji su protestovali zbog poskupljenja goriva

Komentari

Autor: Tanjug

19/04/2022

-

19:40

Pucnjava u Šri Lanki: Policija otvorila vatru na građane koji su protestovali zbog poskupljenja goriva
Pucnjava u Šri Lanki: Policija otvorila vatru na građane koji su protestovali zbog poskupljenja goriva - Copyright Tanjug AP/Eranga Jayawardena

veličina teksta

Aa Aa

Policija Šri Lanke otvorila je danas vatru na grupu građana koji su u gradu Rambukani, 90 kilometara severoistočno od glavnog grada Kolomba, protestovali zbog novih poskupljenja goriva i u toj intervenciji je ubila jednu osobu, a 10 ranila.

Ovo je prva intervencija policije Šri Lanke sa upotrebom vatrenog oružja tokom višenedeljnih demonstracija zbog najgore ekonomske krize u poslednjim decenijama, prenosi AP.

Portparol policije Nihal Talduva rekao je da su demonstranti blokirali železničku prugu i puteve, da su ignorisali pozive policije da se raziđu i da su bacali kamenje na pripadnike snaga reda. Dr Mihiri Priiangani iz državne bolnice u Kegaleu potvrdila je da je 11 ljudi primljeno sa ranama od vatrenog oružja, da je jedna osoba podlegla povredama, a da su još dvoje bili na operaciji.

Šri Lanka je na ivici bankrota i ove godine mora da otplati sedam od ukupno 25 milijardi dolara spoljnog duga, navodi AP.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet