Fokus

Kraljica Elizabeta II ugostila Bajdena: "Podsetila me je na moju majku"

Komentari

Autor: T.T.

13/06/2021

-

18:38 >> 20:51

Kraljica Elizabeta II ugostila Bajdena: "Podsetila me je na moju majku"
Kraljica Elizabeta II ugostila Bajdena: "Podsetila me je na moju majku" - Copyright Tanjug/AP/Steve Parsons

veličina teksta

Aa Aa

Kraljica Elizabeta II dočekala je američkog predsednika Džoa Bajdena i njegovu suprugu dr Džil Bajden u zamku Vinsdor.

Predsednik i prva dama doleteli su helikopterom iz Kornvela u Vindzor, posle samita G7, kako bi popili čaj sa kraljicom.

Počasna garda svirala je američku himnu, a potom je izveden i vojni marš, pre nego što su ušli u zamak na čaj koji kraljica sama voli da sipa i pije uz mini-senvdiče i kolače.

Tanjug/AP/Alberto Pezzali

 

Nakon susreta Bajden je izjavio da se britanska kraljica Elizabeta Druga raspitivala danas o predsednicima Kine i Rusije - Si Ðinpingu i Vladimiru Putinu.

Bajden je, nakon čajanke sa 95-ogodišnjom kraljicom u zamku Vindzor, rekao da ga je kraljica podsetila na njegovu majku, prenosi Rojters.

"Ne mislim da bi se uvredila, ali podsetila me je na moju majku, njen izgled i sama velikodušnost", naveo je Bajden.

Bajden je iskoristio svoje prvo prekookeansko putovanje od stupanja na dužnost pre 120 dana, da se poveže sa liderima nekih od najmoćnijih zemalja sveta i da tesno ujedini saveznike u rešavanju pitanja pandemije koronavirusa i kineske trgovinske i radne prakse.

"Amerika se vratila u posao vođenja sveta, zajedno sa državama koje dele naše najdublje vrednosti. Mislim da smo postigli napredak u ponovom uspotavljanju američkog kredibiliteta među najbližim prijateljima", istakao je Bajden.

Tanjug/AP/Alberto Pezzali

 

Predsednik SAD nalazi se na osmodnevnom evropskom putovanju gde će posetiti Brisel da bi prisustvovao samitu NATO-a, a zatim će se u Ženevi sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Komentari (0)

Svet