Fokus

Kim Džong Un obećao ubrzani razvoj nuklearnog oružja

Komentari

Autor: Tanjug

26/04/2022

-

22:47

Kim Džong Un obećao ubrzani razvoj nuklearnog oružja
Kim Džong Un obećao ubrzani razvoj nuklearnog oružja - Copyright Tanjug AP/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

veličina teksta

Aa Aa

Severnokorejski lider Kim Džong Un obećao je da će ubrzati razvoj nuklearnog oružja nakon što je prisustvovao grandioznoj vojnoj paradi na kojoj su prikazane interkontinentalne balističke rakete (ICBM), javili su danas državni mediji.

U izveštaju novinske agencije KCNA se detaljno opisuje da je parada održana u ponedeljak uveče u okviru proslave 90. godišnjice oružanih snaga Severne Koreje, prenosi Rojters.

Pjongjang je nedavno intenzivirao testiranje oružja i demonstraciju vojne moći jer su pregovori sa SAD o denuklearizaciji zastali, a nova konzervativna administracija preuzela je vlast u Južnoj Koreji.

Američki i južnokorejski zvaničnici kažu da postoje znaci nove izgradnje na jedinom poznatom severnokorejskom poligonu za nuklearno testiranje koji je zvanično zatvoren od 2018. godine, što sugeriše da se Pjongjang možda sprema da obnovi testiranje nuklearnog oružja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet