Fokus

U Pekingu zatvoreno 400 metro stanica zbog pandemije: Visoka pripravnost protiv širenja zaraze

Komentari

Autor: FoNet

04/05/2022

-

11:34

U Pekingu zatvoreno 400 metro stanica zbog pandemije: Visoka pripravnost protiv širenja zaraze
U Pekingu zatvoreno 400 metro stanica zbog pandemije: Visoka pripravnost protiv širenja zaraze - Copyright AP/Mark Schiefelbein

veličina teksta

Aa Aa

Peking je danas zatvorio oko 10 odsto stanica u svom velikom sistemu metroa kao dodatnu meru protiv širenja virusakorona, javlja danas Asošiejted pres.

Uprava metroa je u kratkoj poruci saopštila samo da se mera zatvaranja 40 stanica uglavnom u centru grada preduzima u okviru mera kontrole epidemije.

Nije naveden datum obnavljanja službe.

Peking je u stanju visoke pripravnosti zbog širenja zaraze - sa restoranima i barovima ograničenim samo na hranu koja može da se ponese, zatvorenim teretanama i obustavljenim časovima na neodređeno vreme.

Glavna turistička mesta u gradu, uključujući Zabranjeni grad i Pekinški zoološki vrt, zatvorila su svoje zatvorene izložbene hale i rade samo delimično.

Nekoliko zajednica u kojima su otkriveni slučajevi zaraze virusom korona su izolovane, a ljudima koji žive u "kontrolisanim" područjima rečeno je da ostanu unutar gradskih granica, uključujući 12 oblasti koje se smatraju visokorizičnim i još 35 koje se smatraju srednje rizičnima.

Od stanovnika grada se zahteva da se da se testiraju tri puta nedeljno, jer vlasti nastoje da otkriju i izoluju slučajeve bez nametanja vrste sveobuhvatnih karantina koje su viđene u Šangaju i drugde.

Negativan rezultat testa dobijen u prethodnih 48 sati je neophodan za ulazak u većinu javnih prostora.

Peking je u sredu zabeležio samo 51 novi slučaj, od kojih pet bez simptoma.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet