Fokus

U nedelju video sastanak lidera G7 i Zelenskog, glavna tema - razvoj događaja tokom rata

Komentari

Autor: Tanjug

07/05/2022

-

09:58

U nedelju video sastanak lidera G7 i Zelenskog, glavna tema - razvoj događaja tokom rata
U nedelju video sastanak lidera G7 i Zelenskog, glavna tema - razvoj događaja tokom rata - Copyright Tanjug AP/Phil Noble

veličina teksta

Aa Aa

Lideri Grupe sedam najrazvijenijih zemalja (G7), uključujući i američkog predsednika Džozefa Bajdena, održaće u nedelju sastanak putem video veze sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, kako bi pokazali jedinstvo dan pre obeležavanja Dana pobede u Rusiji, saopštila je Bela kuća.

Razgovori će biti fokusirani na novi razvoj događaja u vezi sa ratom, naporima da se Ukrajina podrži i načinima da se pokaže "dalje jedinstvo G7 u našem kolektivnom odgovoru, uključujući nametanje teških posledica za Putinov rat", saopštio je portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće, prenosi Gardijan.

Lideri zemalja Grupe sedam, koju čine SAD, Britanija, Francuska, Nemačka, Japan, Kanada i Italija, održaće virtuelni sastanak sa Zelenskim u nedelju ujutru u SAD, dodao je portparol.

Portparolka Bele kuće Džen Psaki saopštila je da je termin sastanka značajan zato što će biti održan dan uoči učešća ruskog predsednika Vladimira Putina u vojnoj paradi povodom Dana pobede kojim se obeležava kraj Drugog svetskog rata.

Psaki je takođe izjavila da američki zvaničnici razgovaraju o uvođenju novih sankcija ruskim milijarderima i kompanijama, kao i o preduzimanju koraka da se oni, koji su već sankcionisani, spreče da izbegavaju posledice kaznenih mera, navodi britanski list .

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet