Fokus

Dve pucnjave u SAD - ispred crkve u Ajovi i na groblju u Viskonsinu

Komentari

Autor: Tanjug

03/06/2022

-

08:12

Dve pucnjave u SAD - ispred crkve u Ajovi i na groblju u Viskonsinu
Dve pucnjave u SAD - ispred crkve u Ajovi i na groblju u Viskonsinu - Copyright Tanjug AP/Nirmalendu Majumdar/The Des Moines Register via AP

veličina teksta

Aa Aa

Muškarac je pištoljem ubio dve žene na parkingu crkve u američkoj saveznoj državi Ajova, a zatim izvršio samoubistvo, a u drugoj pucnjavi ranjene su dve osobe na groblju u Viskonsinu, prenosi Rojters.

Pucnjava u Ajovi dogodila se u četvrtak, ispred Kornerston crkve, fundamentalističke hrišćanske crkve istočno od grada Ejmsa, dok je trajala služba, a kada su policajci stigli na lice mesta pronašli su troje mrtvih, saopštili su iz šerfove kancelarije.

U međuvremenu, u drugoj pucnjavi u četvrtak ranjene su dve osobe na groblju u Rejsinu, Viskonsin, kada je napadač ispalio više hitaca prema ljudima koji su su prisustvovali sahrani, saopštila je policija.

Jedna žrtva je zbrinuta u lokalnoj bolnici i puštena, a druga je prebačena u bolnicu u Milvokiju, zadobivši teže povrede, saopštio je zvaničnik policije uz napomenu da je još traga za napadačem.

Tanjug AP/Nirmalendu Majumdar/The Des Moines Register via AP

 

SAD su poslednjih nedelja potrešene masovnim pucnjavama u kojima je ubijeno 10 Afroamerikanaca u severnom delu Njujorka, 19 dece i dvoje nastavnika u Teksasu, i dva lekara, recepcioner i pacijent u Oklahomi.

Američki predsednik Džozef Bajden pozvao je juče Kongres da zabrani ofanzivno oružje, pooštri procedure za izdavanje dozvola i primeni druge mere kontrole naoružanja kako bi se rešio problem masovnih pucnjava, navodi Rojters.

Komentari (1)

Ramamti Ezer

03.06.2022 10:44

Eto, nije potreban rat i razaranje, dovoljni su ovakvi suludi napadi na ljude i da čovek shvati da generalno ništa nije u redu sa ovim svetom. Jer sve više je ovakvih slučajeva, čak i u Srbiji. Napad na drugog, a onda presudiš samom sebi. Nema krivca i policija samo bulji u prazno i trlja čelo zbog nemogućnosti da shvati - zašto? A Biblija je davno objasnila zašto. U Otkrivenju 12:12 stoji:,,Zato veselite se, nebesa i vi koji živite na njima! Teško vama, zemljo i more, jer je Đavo sišao k vama, veoma gnevan, znajući da ima malo vremena!'' Kad ga Bog u Armagedonu bude onemogućio, ovakvi užasi će prestati. Do tada, nažalost, biće sve gore.

Svet