Fokus

Gradske vlasti Pekinga upozoravaju: Najnovije žarište korone "eksplozivno", ponovo stroge mere i u Šangaju

Komentari

Autor: Tanjug

11/06/2022

-

14:35

Gradske vlasti Pekinga upozoravaju: Najnovije žarište korone "eksplozivno", ponovo stroge mere i u Šangaju
Gradske vlasti Pekinga upozoravaju: Najnovije žarište korone "eksplozivno", ponovo stroge mere i u Šangaju - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Najnovije žarište kovida, koje je izbilo u Pekingu, povezuje se sa kafićima u glavnom gradu Kine i po prirodi je "eksplozivno", ima jak potencijal i kompleksno je, saopštila je danas portparolka gradske vlade.

Glavni grad Kine je danas zabeležio 46 novih slučajeva kovida do 15 časova po lokalnom vremenu, izjavio je zdravstveni zvaničnik Liju Siajofeng, preneo je Rojters. Od ukupno 1.946 lokalnih kovid slučajeva zabeleženih od 22. aprila, 115 je povezano sa zaražavanjem u kafićima, dodao je Liju.

Podsetimo, Šangaj i Peking su juče objavili nova upozorenja zbog koronavirusa, a delovi ovih kineskih gradova uveli su nove mere zatvaranja i najavili masovna testiranja na koronavirus za milione stanovnika.

Tanjug AP/Chen Si

 

Najmnogoljudniji okrug u kineskoj prestonici je najavio zatvaranje objekata za zabavu, a vlasti šangajskog okruga Minhang uvode potpuni karantin za više od dva miliona ljudi, nakon pojave novih slučajeva infekcije nakon strogih dvomesečnih mera koje su nedavno ublažene, prenosi Rojters.

U Šangaju se novi slučajevi pojavljuju nakon dva meseca zatvaranja, a zvaničnici su potvrdili tri infekcije u popularnom kozmetičkom salonu "Crvena ruža" u centru grada, koji je ponovo otvoren 1. juna, kada je grad ukinuo stroge mere. 

U ovom objektu su uslužene 502 mušterije iz 15 od 16 šangajskih okruga u proteklih osam dana, izvestili su lokalni mediji. Vlasti su saopštile da je preliminarna istraga otkrila da neki od 16 zaposlenih u salonu nisu bili podvrgnuti svakodnevnom testiranju na koronavirusa, kao što je to bilo potrebno, i da je testirano 90.000 ljudi povezanih sa osobljem Crvene ruže ili mušterijama.

AP/Chen Si

 

Šangajski okrug Minhang saopštio je da će danas sprovesti PCR testiranje za celokupno stanovništvo i naložio stanovnicima da ostanu kod kuće tokom njegovog trajanja, a šest drugih šangajskih okruga, takođe su najavila masovno testiranje za vikend.

U Pekingu su vlasti u okrugu Čaojang, u kojem živi više od tri miliona ljudi, naredile da se zatvore objekti za zabavu i internet kafei, dok je posetiocima četiri bara naređeno da se prijave i da se samoizoluju, navodi Rojters.

Komentari (0)

Svet