Fokus

Najmlađi kriptomilijarder na svetu donirao milijardu dolara Indiji

Komentari

Autor: Euronews

13/05/2021

-

16:58

Najmlađi kriptomilijarder na svetu donirao milijardu dolara Indiji
Najmlađi kriptomilijarder na svetu donirao milijardu dolara Indiji - Copyright EPA/VALENTIN FLAURAUD

veličina teksta

Aa Aa

Vitalik Buterin, jedan od osnivača digitalne valute eterijum i najmlađi kriptomilijarder na svetu, donirao je više od milijardu dolara Indiji, teško pogođenoj epidemijom koronavirusa.

On je u kritpovalutama donirao više od milijardu dolara "India Covid Relief" fondu i drugim dobrotvornim organizacijama, piše Forbes.

U samo jednoj transakciji 12. maja, Buterin je donirao 50 biliona "šiba tokena", vrednih 1,2 milijarde dolara. Novac je namenjen fondu čiji je osnivač Sandip Naival, koji se odmah zahvalio Buterinu na Tviteru.

Da podsetimo, u Indiji broj obolelih i umrlih od virusa korona skače dramatično, a broj žrtava je prešao 250.000. Strahuje se da je stvaran broj zapravo mnogo veći. U međuvremenu, Svetska zdravstvena organizacija upozorava da se novi soj, prvo detektovan baš u Indiji, proširio na desetine zemalja.

"Planiramo da izvršimo promišljenu isplatu kako bismo bili sigurni da ispunjavamo naše ciljeve pomoći. Odlučili smo da donaciju polako konvertujemo tokom određenog vremenskog perioda", naveo je fond na Tviteru.

Forbes je izvestio da je Buterinov potez doveo do toga da cena tokena padne između 30 i 65 odsto, što bi moglo da dovede do toga da stvarna suma koja stigne u Indiju bude manja.

Buterin (27) je postao najmlađi kriptomilijarder prošle nedelje nakon što su cene eterijuma porasle na 3.500 dolara, a njegovih procenjenih 333.500 "etera" procenjeno je na preko 1,1 milijardu dolara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet