Fokus

Turska najavljuje sastanak Rusije, Ukrajine i UN: Izvoz žitarica glavna tema razgovora u Istanbulu

Komentari

Autor: Tanjug

21/06/2022

-

17:36

Turska najavljuje sastanak Rusije, Ukrajine i UN: Izvoz žitarica glavna tema razgovora u Istanbulu
Turska najavljuje sastanak Rusije, Ukrajine i UN: Izvoz žitarica glavna tema razgovora u Istanbulu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Pregovori između Rusije, Ukrajine, Turske i Ujedinjenih nacija o izvozu žitarica iz ukrajinskih luka održaće se sledeće nedelje u Istanbulu, izvestio je danas list Milijet, pozivajući se na svoje izvore u kabinetu predsednika Turske.

Delegacija turskog Ministarstva nacionalne odbrane otputovaće u Rusiju kasnije ove nedelje, kako bi razgovarali o pitanju stvaranja bezbednog koridora za izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine, izvestio je TV kanal A Haber pozivajući se na izvor u kabinetu predsednika Turske, prenosi agencija TASS.

Dnevne novine Haberturk izvestile su da će sastanak između Turske, Ukrajine, Rusije i UN biti održan u Istanbulu u roku od 10 dana, a turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i generalni sekretar UN Antonio Gutereš bi mogli da se pridruže sastanku.

Izvori koje je citirao Haberturk rekli su da će prema planu biti stvorena tri koridora u četiri odvojene luke u ukrajinskom crnomorskom gradu Odesi i da će se odatle otpremati i ukrajinski i ruski prehrambeni proizvodi, preneo je Rojters.

Takođe, kako su dodali, odatle se očekuje 30-35 miliona tona žitarica za 6-8 meseci.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet