Fokus

Severna Koreja se bori s epidemijama, Kim traži veću disciplinu zbog novih izazova

Komentari

Autor: Tanjug

28/06/2022

-

08:43

Severna Koreja se bori s epidemijama, Kim traži veću disciplinu zbog novih izazova
Severna Koreja se bori s epidemijama, Kim traži veću disciplinu zbog novih izazova - Copyright Tanjug AP/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

veličina teksta

Aa Aa

Severnokorejski vođa Kim Džong Un predsedavao je još jednim sastankom vladajuće stranke na kome je traženo pooštravanje discipline, javila je severnokorejska agencija KCNA, u trenutku kada Pjongjang nastavlja da se bori protiv pandemije kovid 19 i priprema se za potencijalnu štetu zbog obilnih kiša.


Prošireni sastanak Sekretarijata Centralnog komiteta Radničke partije Koreje održan je u ponedeljak kako bi se razgovaralo o „poboljšanju i prilagođavanju sistema rada najviših partijskih organa na svim nivoima“, preneo je Rojters.

Državni mediji nisu precizirali kako je partijski sistem prilagođen, ali tokom ranijeg sastanka sekretarijata održanog pre oko dve nedelje, Kim je naredio da se sačuva disciplina zbog "zloupotrebe položaja i birokratizma otkrivenog među nekim partijskim zvaničnicima“.

Kim je poslednjih nedelja držao seriju partijskih sastanaka, dok se Pjongjang bori sa epidemijom crevne infekcije nakon talasa kovid-19, pri čemu je početak kišne sezone došao ranije nego inače, i povećao zabrinutost zbog useva u zemlji, koja već ima hroničnu nestašicu hrane.

Vlasti tvrde da talas kovid-19 pokazuje znake jenjavanja, a Severna Koreja je danas prijavila još 6.710 slučajeva sa simptomima groznice.

Ukupan broj obolelih od groznice širom zemlje od kraja aprila je blizu 4,73 miliona.

Pjongjang svakodnevno objavljuje broj pacijenata sa groznicom, a ne pacijenata sa virusom kovid-19, zbog očiglednog nedostatka kompleta za testiranje, navodi Rojters.
 

Komentari (0)

Svet