Fokus

Premijer Izraela Naftali Benet najavio povlačenje iz politike

Komentari

Autor: Tanjug

30/06/2022

-

07:14

Premijer Izraela Naftali Benet najavio povlačenje iz politike
Naftali Benet - Copyright Tanjug/AP/Abir Sultan

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Izraela Naftali Benet saopštio je da se neće kandidovati na predstojećim parlamentarnim izborima te da se povlači iz političkog života.

Kako je saopštio odlazeći premijer, on će do izbora koji bi trebalo da se održe tokom jeseni ostati na funkciji zamenika premijera, a u obraćanju naciji izjavio je da je ponosan na postignuća izraelske vlade, prenele su agencije.

"Neću se kandidovati na predstojećim izborima, ali ću ostati lojalan vojnik ove države u kojoj sam služio kao vojnik, oficir, ministar i premijer. Služenje ovoj zemlji je moja sudbina", rekao je Benet i poručio da će za sobom ostaviti jaku državu.

Podsetimo, izraelski premijer Naftali Benet i ministar spoljnih poslova Jair Lapid saglasili su da raspuste parlament, što će dovesti do novih izbora koji sada otvaraju mogućnost za povratak na vlast nekadašnjeg premijera Benjamina Netanijahua.

Benetov koalicioni partner, aktuelni ministar spoljnih poslova Jair Lapid, preuzeće ulogu vršioca dužnosti premijera na najmanje 90 dana. Uzimajući u obzir verske praznike, izbori će verovatno da budu održani u oktobru, i to će biti peti opšti izbori u zemlji za samo tri godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet