Fokus

Sudar džipa i prikolice u Teksasu, poginula četiri migranta

Komentari

Autor: Tanjug

01/07/2022

-

07:39

Sudar džipa i prikolice u Teksasu, poginula četiri migranta
Sudar džipa i prikolice u Teksasu, poginula četiri migranta - Copyright Pexels

veličina teksta

Aa Aa

Četiri osobe su poginule, a tri hopsitalizovane kada je džip koji je prevozio grupu migranata udario u prikolicu nakon što je izbegao kontrolni punkt američke carine i granične zaštite (CBP) u gradu Ensinal u Teksasu, saopštile su vlasti.

Poginuli su dvojica Meksikanaca, jedan Gvatemalac i još jedna neidentifikovana osoba, saopštio je meksički konzulat u Laredu, pograničnom gradu u Teksasu, prenosi Rojters.

Vozač, državljanin SAD, hospitalizovan je zajedno sa dve osobe za koje se veruje da su iz Gvatemale. Kamion je krenuo iz Lareda ka San Antoniju, a Odeljenje za javnu bezbednost Teksasa istražuje incident.

Nesreća se dogodila nakon što su u ponedeljak u San Antoniju zbog velikih vrućina u prikolici stradala 53 migranta, u najsmrtonosnijem incidentu krijumčarenja ljudi u SAD.

Vlasti veruju da je ta prikolica takođe neprimećeno prošla pored nadzornih kamera CBP-a u Ensinalu. Četiri osobe su uhapšene zbog tragedije u ponedeljak, uključujući vozača, koji je navodno bio pod uticajem metamfetamina kada ga je policija pronašla.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet