Fokus

Indijska vlada u strahu od novog talasa, upozorila na oprez pri ukidanju mera

Komentari

Autor: Tanjug

19/06/2021

-

14:16

Indijska vlada u strahu od novog talasa, upozorila na oprez pri ukidanju mera
Indijska vlada u strahu od novog talasa, upozorila na oprez pri ukidanju mera - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Indijska vlada pozvala je danas savezne države na oprez kod ublažavanja mera zbog kovida 19, kako bi se sprečio ponovni porast infekcija.

Indijske savezne države trenutno ublažavaju ograničenja jer se čini da drugi talas infekcija koronavirusom jenjava, a zemlja je danas prijavila 60.753 novih slučaja kovida 19 i 1.647 smrtnih slučajeva za poslednja 24 časa, prenosi Rojters.

Ministar unutrašnjih poslova Indije Ajai Bala pozvao je lokalne vlasti da redovno kontrolišu poštovanje epidemioloških mera, nošenje maski, higijenu ruku, socijalno udaljavanje i provetravanje u zatvorenim prostorima.

On je rekao da lokalne vlasti moraju da osiguraju da se situacija pažljivo procenjuje kako ne bi došli u situaciju da lokalna žarišta prouzrokuju epidemije velikih razmera i zamolio je da se nastavi sa testiranjem i praćenjem konatakata inficiranih kao i da se nastavi sa ubrzanom vakcinacijom.

Treći talas infekcija verovatno bi mogao da pogodi Indiju do oktobra, i iako se veruje da će on biti bolje kontrolisan od poslednjeg izbijanja, pandemija će sigurno ostati pretnja za javno zdravlje Indije barem još najmanje godinu dana, pokazuje istraživanje agencije Rojters.

Komentari (0)

Svet