Fokus

Južna Afrika se oprostila od tinejdžera koji su stradali u noćnom klubu pod nerazjašnjenim okolnostima

Komentari

Autor: BBC

06/07/2022

-

21:12

Južna Afrika se oprostila od tinejdžera koji su stradali u noćnom klubu pod nerazjašnjenim okolnostima
Tanjug/AP - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Danas su se rođaci, prijatelji i zvaničnici oprostili od dvedeset tinejdžera koji su u provinciji Istern Kejp, u Južnoj Africi, 26. juna umrli u jednom noćnom klubu pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima. 

Dvadeset praznih kovdžega postavljeno je pred hiljadama ožalošćenih uključujuči i predsednka ove zemlje Sirila Ramafosu. Podsetimo, tela tinejdžera pronađena su pre deset dana u noćnom klubu na zabavi povodom završetka školske godine. Najmlađa žrtva bila je 13-godišnja devojčica. 

Toksikološki izveštaj još uvek nije gotov, ali forenzički patolozi sugerišu da je njihova smrt uzrokovana nečim što su udahnuli ili progutali, piše BBC.

Tuga i šok zbog njihove smrti takođe je dovela do ponovnih poziva za povećanje starosne granice za konzumaciju alkohola i da se ona podigne sa 18 na 21 godinu, jer Južna Afrika ima reputaciju zemlje u kojoj se tinejdžeri opijaju.

Na svakom kovčegu se nalazila fotografija žrtve. Sami kovčezi su bili prazni jer tako kultura ove zemlje nalaže. Dvojica tinejdžera su već sahranjena, dok će ostali tek biti u narednih nekoliko dana. 

Neki od učenika koji su prisustvovali sahrani nosili su školske uniforme, dok su drugi nosili majice na kojima su se nalazile fotografije žrtava. 

"Tvoja smrt nas je prevarila. Uzdali smo se u tebe, polagali velike nade u tvoju svetlu budućnost i nadali se da ćeš nas izvući iz siromaštva", poručio je jedan od roditelja dok je stajao kraj kovčega svog deteta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet