Fokus

Južnoafrička policija: Najmlađa žrtva nađena u klubu imala 13 godina, uzrok smrti još nije poznat

Komentari

Autor: BBC

27/06/2022

-

12:10

Južnoafrička policija: Najmlađa žrtva nađena u klubu imala 13 godina, uzrok smrti još nije poznat
Južnoafrička policija: Najmlađa žrtva nađena u klubu imala 13 godina, uzrok smrti još nije poznat - Copyright EPA-EFE/STR

veličina teksta

Aa Aa

Najmlađa žrtva među najmanje 21 osobom koje su pronađene mrtve u jednom klubu u Južnoafričkoj Republici imala je 13 godina, rekao je ministar policije Beki Sele.

Uzrok smrti nije jasan, a istraga je i dalje u toku. Tela su pronađena na podu u jednom južnoafričkm klubu u gradu Istočni London, a očekuje se da više detalja bude poznato nakon obdukcije.

Sele, koji je posetio mesto gde se tragedija desila, rekao je da su preminuli imali između 13 i 17 godina, ali i dalje se ne zna konačan spisak žrtava. Inače, zakonski minimalni uzrast za konzumiranje alkohola u Južnoj Africi je 18 godina.

Prema nekim izveštajima osobe koje su pronađene mrtve su otišle u klub kako bi proslavili kraj školske godine, a južnoafrički predsednik Siril Ramafosa izrazio je "najdublje saučešće" porodicama žrtava.

"Ovu tragediju čini još ozbiljnijom to što se dogodila tokom Meseca mladih, kada se posebno zalažemo i uapređujemo mogućnosti za poboljšanje socio-ekonomskih uslova za mlade generacije u našoj zemlji", rekao je Ramafosa, prenosi BBC.

Oskar Mabujan, premijer provincije Ist Kejp u kojoj se dogodila tragedija, nije naveo moguće razloge za smrt, ali je osudio "neograničenu konzumaciju alkohola".

"Ne možete samo tako prodavati alkohol usred društva i misliti da mladi ljudi neće eksperimentisati", rekao je on okupljenima na mestu gde se tragedija desila.

Komentari (0)

Svet