Fokus

Sukob Maska i Trampa, pale teške reči: "Da sam mu rekao klekni i moli, on bi to učinio"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Jutarnji list

13/07/2022

-

13:07

Sukob Maska i Trampa, pale teške reči: "Da sam mu rekao klekni i moli, on bi to učinio"
Sukob Maska i Trampa, pale teške reči: "Da sam mu rekao klekni i moli, on bi to učinio" - Copyright Profimedia/Tanjug/AP/Ben Gray

veličina teksta

Aa Aa

Bivši predsednik SAD Donald Tramp i izvršni direktor Tesle Ilon Mask podslednjih dana ušli su u javni sukob, koji se danas pojačao.

U jednom od komentara na tviteru, Mask je naveo da je Tramp prestar da postane sledeći američki predsednik i da bi trebao da "otplovi u zalazak sunca".

To je naišlo na burnu reakciju Trampa, koji je rekao da ga je Mask "molio" za državne subvencije, u poruci na svojoj aplikaciji za društvene medije, Truth Social.

"Kada je Ilon Mask došao u Belu kuću tražeći od mene pomoć za sve njegove brojne subvencionirane projekte, bilo da se radi o električnim automobilima koji ne voze dovoljno daleko, automobilima s autopilotom koji se sudaraju ili raketama koje ne stižu nigde i bez kojih bi bio bezvredan, rekao mi je da je veliki obožavatelj Trampa i republikanac. Mogao sam da mu kažem: baci se na kolena i moli i on bi to učinio", napisao je Tramp.

Kao odgovor, Mask je tvitnuo "Lmaooo" - skraćenicu za umirem od smeha.

Podsetimo, Mask je u ponedeljak rekao: "Ne mrzim tog čoveka, ali vreme je da Tramp okači šešir i otplovi u zalazak sunca."

Mask je i ranije rekao da je sklon da podrži guvernera Floride Rona Desantisa za predsednika 2024. i ocenio da bi Desantis lako pobedio predsednika Džoa Bajdena na izborima

Maskove primedbe bile su odgovor na komentare koje je Tramp izneo na političkom skupu u subotu gde je Maska nazvao vrhunskim muljatorom jer je tvrdio da nikada nije glasao za republikance do juna ove godine.

"Kazao mi je da je glasao za mene", rekao je Tramp.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet