Fokus

Troje mrtvih u pucnjavi na Filipinima, stradala i bivša gradonačelnica

Komentari

Autor: Tanjug

24/07/2022

-

13:44

Troje mrtvih u pucnjavi na Filipinima, stradala i bivša gradonačelnica
Troje mrtvih u pucnjavi na Filipinima, stradala i bivša gradonačelnica - Copyright Tanjug AP/Aaron Favila

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje tri osobe, uključujući bivšu gradonačelnicu Lamitana, ubijene su, a jedna je ranjena u napadu na ceremoniji dodele diploma u univerzitetskom kampusu u Kezon Sitiju na Filipinima, saopštili su zvaničnici.

Načelnik lokalne policije Remus Medina izjavio je da je reč o atentatu na bivšu gradonačelnicu Rositu Fargej. Fargej je ubijena kada je krenula da prisustvuje ceremoniji dodele diplome svojoj kćerki na Pravnom fakultetu Univerziteta Anteneo de Manila u Kezon Sitiju, dodao je Medina.

Pored nje, kako navode zvaničnici, u napadu su ubijeni pomoćnik Fargej i čuvar sa univerziteta, dok je kćerka Fagej ranjena i prebačena u bolnicu.

Osumnjičeni, koga je ranio čuvar kampusa, uhapšen je nakon potere i nalazi se u pritvoru, dodao je Medina. Osumnjičeni je iz grada Lamitan u provinciji Basilan, uporištu Abu Sajafa, proislamske ekstremističke grupe, poznate po razbojništvu i otmicama.

Kod njega su pronađena dva pištolja, prenosi Rojters.

Policija je osumnjičenog identifikovala kao Čaoa Tijaoa Jumola (38), građanina provincije Basilan, prenosi Filipinska novinska agencija.

Gradonačelnik Kezon Sitija Džoj Belmonte osudio je napad, ističući da takvim incidentima nema mesta u društvu i da oni moraju biti osuđeni na najvišem nivou, preneo je AP. Ceremonija dodele diploma otkazana je nakon pucnjave.

Komentari (0)

Svet