Fokus

Palestinac ubijen tokom razmene vatre sa Izraelcima, uhapšen lider terorističke grupe

Komentari

Autor: Tanjug

02/08/2022

-

10:28

Palestinac ubijen tokom razmene vatre sa Izraelcima, uhapšen lider terorističke grupe
Palestinac ubijen tokom razmene vatre sa Izraelcima, uhapšen lider terorističke grupe - Copyright AP Photo/Ariel Schalit

veličina teksta

Aa Aa

Tinejdžer, inače Palestinac, ubijen je tokom razmene vatre sa izraelskim vojnicima, koji su ušli u palestinski grad Dženin na Zapadnoj obali i uhapsili lokalnog lidera terorističke grupe Islamski džihad.

Prema navodima palestinskih medija, izraelski vojnici opkolili su kuću lidera Islamskog džihada Basema Sadija i uhapsili ga, kao i njegovog zeta i pomoćnika Ašrafa al Džadu.

Prema pojedinim navodima, Sadi je ranjen tokom incidenta, prenosi Tajms of Izrael. U zajedničkom saopštenju izraelskih odbrambenih snaga i granične policije navodi se da su uhapšena dvojica osumnjičenih palestinskih terorista u Dženinu.

Na snimcima koje su objavili palestinski mediji vidi se konvoj izraelskih vojnih vozila kako ulazi u Dženin, dok se na drugim snimcima čuje pucnjava.

Ministarstvo spoljnih poslova palestinske uprave navelo je da je ubijeni tinejdžer, koji je identifikovan kao Dirar al Kafrajni (17), prebačen u bolnicu u teškom stanju, gde je preminuo.

Kako se dodaje, još jedan Palestinac je povređen u incidentu.

Lokalni ogranak Islamskog džihada preuzeo je odgovornost za pucanje na izraelske vojnike u gradu. Prema navodima zvaničnika, nema povređenih izraelskih vojnika u akciji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet