Fokus

Indijska policija ubila je tigra nakon što je usmrtio najmanje devetoro ljudi, u poteri učestvovalo 200 policajaca

Komentari

Autor: Tanjug

10/10/2022

-

08:47

Indijska policija ubila je tigra nakon što je usmrtio najmanje devetoro ljudi, u poteri učestvovalo 200 policajaca
Indija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Indijska policija ubila je tigra koji je usmrtio najmanje devet osoba u oblasti Čamparanu, u državi Bihar.

Tigar je ubijen u poteri u kojoj je učestvovalo oko 200 policajaca i okružnih službenika, piše BBC.Trogodišnji mužjak tigra napadao je ljude oko rezervata tigrova Valmiki.

Direktor tog rezervata Nesamani K izjavio je da je potraga za tigrom koji je bio označen kao T-104 počela u subotu, nakon što su u njegovom napadu stradali majka i dete. Prema podacima indijske vlade, objavljenim 2019. godine, u napadima tigrova svake godine pogine između 40 i 50 ljudi.

Indija je dom za više od 70 odsto tigrova koji žive u divljini, ali rezervati za tigrove u toj zemlji nisu dovoljni da u njima budu smeštena cela populacija tigrova, koja se uvećala.

Posledica toga je da su se pojedini tigrovi u cilju preživljavanja okrenuli predelima u kojima dominiraju ljudi, što dovodi do napada na domaće životinje, a ponekad i na ljude.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Ramamti Ezer

10.10.2022 09:34

Ovo je vreme kada čovek strepi od čoveka, a kamoli od krvoločne zveri kakva je odrasli tigar. Ja lično jedva čekam vreme koje je opisano u knjizi proroka Isaije gde se kaže:,, Vuk će boraviti s jagnjetom, leopard će ležati s jaretom, tele i lav i uhranjena životinja zajedno će biti, a mali dečak će ih voditi. Krava i medvedica zajedno će jesti, a njihovi mladunci zajedno će ležati. Lav će jesti slamu kao bik. Dete koje sisa igraće se nad kobrinom rupom, dete koje je prestalo da sisa stavljaće ruku na rupu zmije otrovnice. Više se neće činiti zlo niti bilo kakva šteta na celoj mojoj svetoj gori, jer će zemlja biti puna znanja o Jehovi kao što je more puno vode.'' (Isaija 11:6-9). Ovo će biti moguće kad Božje Kraljevstvo sa Hristom na čelu uništi sve političke vladavine i one koji uništavaju planetu Zemlju i nekontrolisano doprinose smanjenju životnog prostora flore i faune (Dan. 2:44; Otkr. 11:18).

Svet