Fokus

Novi lapsus Džoa Bajdena - Kambodžu nazvao Kolumbijom

Komentari

Autor: Tanjug/Euronews Srbija

12/11/2022

-

19:17

Novi lapsus Džoa Bajdena - Kambodžu nazvao Kolumbijom
Tanjug/AP/Susan Walsh - Copyright Tanjug/AP/Susan Walsh

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik SAD DŽozef Bajden danas je Kambodžu, koja je domaćin međunarodnog samita ASEAN, nazvao Kolumbijom.


"Sada kada smo ponovo zajedno ovde u Kambodži, radujem se postizanju još većeg napretka nego što smo već postigli i želim da se zahvalim premijeru Kolumbije na njegovom vođstvu kao predsedavajućem ASEAN-a i što je ugostio sve nas", rekao je Bajden tokom susreta sa svojim kolegama iz ASEAN-a u Pnom Penu, preneo je Rojters.

On je mislio na premijera Kambodže Huna Sena, koji trenutno predsedava 10-članim regionalnim blokom.



Ovo je tek jedan u nizu lapsusa američkog predsednika.

On je nedavno, kada je govorio o evakuaciji trupa sa zapadne obale reke Dnjepar, nadomak grada Hersona, pomešao ukrajinski grad Herson sa iračkim gradom Faludžom.

Bajden, koji 20. novembra puni 80 godina, ove nedelje je rekao da namerava da se ponovo kandiduje za drugi predsednički mandat na izborima 2024. godine, a konačnu odluku će verovatno doneti početkom sledeće godine.

Bajdenova povremena verbalna spoticanja i sklonost da skrene sa scenarija tokom nastupa uživo, njegovi republikanski kritičari tumače kao dokaz da je prestar za svoju funkciju. Sa druge strane, pristalice Bajdena to nazivaju "ejdžizmom" i kažu da je predsednik, koji je prevazišao mucanje iz detinjstva, decenijama imao uspešne javne nastupe.

Komentari (1)

Драган

12.11.2022 23:20

Не зна где је дошао, а ни куд је пошао...

Svet