Fokus

Infantino poručio publici u Kataru: Preživećete ako tri sata dnevno ne popijete pivo

Komentari

Autor: AP

19/11/2022

-

16:42

Infantino poručio publici u Kataru: Preživećete ako tri sata dnevno ne popijete pivo
Koen van Weel, Pool via AP - Copyright Koen van Weel, Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik FIFA Đani Infantino rekao je da je zabrane prodaje piva na stadionima na Svetskom prvenstvu u Kataru, koja je objavljena u poslednjem trenutku, samo "mala neprijatnost" za publiku.

"Ako je ovo najveći problem koji imamo, potpisujem", rekao je Infantino u subotu.

Infantino je za tu odluku okrivio "masovne gužve" u Dohi, iako se činilo da je u pitanju odluka katarske autokratske vlade da umiri svoje konzervativne vehabijske građane koji su već bili ljuti zbog nekih događaja oko turnira koje smatraju "ekscesima Zapada", preneo je AP.

Infantino je rekao da su zabranu piva na stadionima zajednički doneli zvaničnici Katara i FIFA.

"Pokušavali smo do kraja da vidimo da li je to moguće“, rekao je Infantino o dozvoli prodaje alkohola.

"Ako tri sata dnevno ne možete da popijete pivo, preživećete. Možda postoji razlog zašto je u Francuskoj, u Španiji, u Škotskoj alkohol zabranjen na stadionima. Možda su oni inteligentniji od nas", rekao je Infantino. 

Gledaoci mogu uveče da piju alkoholno pivo na "FIFA Festivalu navijača", određenom prostoru za žurke koji takođe nudi muziku uživo i aktivnosti. Katar postavlja stroga ograničenja na kupovinu i konzumaciju alkohola, iako je njegova prodaja već godinama dozvoljena u hotelskim barovima van područja u kojima se održavaju turniri.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet