Fokus

Turska vojska nastavlja vazdušne napade na kurdske položaje u Siriji

Komentari

Autor: Tanjug

21/11/2022

-

23:35

Turska vojska nastavlja vazdušne napade na kurdske položaje u Siriji
Ilustracija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Turska vojska nastavila je danas važdušne napade na položaje kurdske Radničke partije Kurdistana (PKK) i Jedinice narodne zaštite (YPG) u sirijskom regionu Kobani u znak odmazde zbog granatiranja turskih gradova Onjupinar i Karkamis.

U operacijama tuske vojske učestvuje više od 50 aviona i 20 dronova, kao i više jedinica kopnene artiljerije, a napadi se sprovde u severnom Iraku u okruzima Kandil, Asos i Hakurk, kao i u okruzima Kobani, Tal Rifat, Cizire i Derik na severu Sirije, prenosi Rojters.

Najmanje tri osobe su poginule danas, među kojima i jedno dete, a pet osoba je povređeno, od kojih jedna teže, kada je pet raketa, ispaljenih sa severa Sirije, pogodilo pogranični okrug Karkamis u Turskoj, rekao je načelnik turske provincije.

Kako prenosi CNN na turskom, bombe su pale na srednju školu i stambene zgrade.

Posle bombaškog napada u Istanbulu 13. novembra, u kojem je poginulo šest osoba, a za koji je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan okrivio sirijske Kurde, Ankara je saopštila da će nastaviti operaciju na severu Sirije protiv militanata zabranjene Radničke partije Kurdistana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet