Fokus

Potraga za nestalim članovima posade potonulog broda u Tajlandu

Komentari

Autor: Tanjug

20/12/2022

-

11:54

Potraga za nestalim članovima posade potonulog broda u Tajlandu
Potraga za nestalim članovima posade potonulog broda u Tajlandu - Copyright Tanjug AP/Royal Thai Navy via AP

veličina teksta

Aa Aa

Tajland je rasporedio avione, čamce i spasilačke timove oko svoje centralne obale u potrazi za 30 marinaca koji su nestali nakon što je tokom vikenda ratni brod potonuo u nemirnim vodama Tajlandskog zaliva.

Ratni brod HTMS prevrnuli su snažni vetrovi i talasi od četiri metra, nakon čega je potonuo na oko 20 nautičkih milja od obale, prenosi Rojters.

Čamac je prevozio 105 vojnih lica, od kojih je 75 spaseno, ali je još desetine njih opremljeno prslucima za spasavanje napustilo brod u splavovima, Komandant regionalne mornarice Pičaj Lorčusakul izjavio je da prsluci za spasavanje i bove omogućavaju da im život bude spasen u roku od 48 sati.

''Učinićemo koliko možemo da ih spasemo. Vremenski uslovi su danas bolji, i kritično je da ih danas pronađemo, s obzirom na to koliko dugo se vode kao nestali'', rekao je on.

Kapetan jednog od brodova koji učestvuju u potrazi Krajpič Korave-Paparvit rekao je da je jedan od članova posade pronađen kasno sinoć kako se drži za bove u vodi u pokrajini Pračuap Kiri Kan.

''Plutao je u vodi 10 sati i još uvek je bio pri svesti, pa smo mogli da ga bezbedno izvučemo iz vode'', izjavio je kapetan.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet