Fokus

Svetski ekonomski forum u Davosu biće rekordno posećen ,direktor Klaus Švab: "Svi smo zapali u neku vrstu krize"

Komentari

Autor: Tanjug

10/01/2023

-

18:20

Svetski ekonomski forum u Davosu biće rekordno posećen ,direktor Klaus Švab: "Svi smo zapali u neku vrstu krize"
Tanjug/AP/Markus Schreiber - Copyright Tanjug/AP/Markus Schreiber

veličina teksta

Aa Aa

Rekordan broj biznismena i lidera vlade okupiće se sledeće nedelje (od 16. do 20. januara) u švajcarskom zimovalištu Davosu kako bi pokušali da reše izazove koji se kreću od globalnih ekonomskih padova, do ekološkog kolapsa, a u okviru Svetskog ekonomskog foruma (WEF).

"Svi smo zapali u neku vrstu krize", rekao je direktor WEF Klaus Švab na konferenciji o ukrajinskom ratu, klimatskim promenama i naizmeničnim problemima u nabavkama energenata i hrane, preneo je Rojters.

Zbog pandemije kovida prethodni put lideri su se okupili 2020. godine u januaru. Pre dve godine događaj je održan virtuelno, a prošle godine je pomeren za maj zbog povećanja broja obolelih.

"Davos bi trebalo da pomogne da dođe do pomeranja u načinu razmišljanja nakon pandemije", rekao je Švab.

Iako neće biti Rusa, organizatori su saopštili da će biti rekordnog broja učesnika, da će doći gosti iz celog sveta i da postoje očekivanja od kineske delegacije na "visokom nivou".

U Davosu će biti 52 šefa države, 56 ministara finansija, 19 guvernera centralnih banaka, 30 ministara trgovine i 35 ministara spoljnih poslova.

Takođe, u švajcarskom zimovalištu će se naći šefovi Ujedinjenih nacija, Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske trgovinske organizacije...

Organizator je saopštio da će Ukrajina, koja je bila najvažniji član Foruma prošle godine, ponovo poslati visoku delegaciju.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet