Fokus

Šole sutra počinje posetu Zapadnom Balkanu, u četvrtak u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

10/01/2023

-

19:49

Šole sutra počinje posetu Zapadnom Balkanu, u četvrtak u Beogradu
Derek Kolet - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Viši savetnik Stejt departmenta Derek Šole sutra počinje trodnevnu posetu Zapadnom Balkanu. Šole će prvo posetiti Skoplje, gde će, kako je najavljeno iz Stejt departmenta, razgovarati sa predstavnicima vlade o nizu pitanja, uključujući energetiku, ekonomiju i borbu protiv korupcije.

Nakon toga Šole će otputovati u Prištinu, gde će sa predstavnicima privremenih institucija i civilnog društva razgovarati o naporima SAD da pomognu unapređenju evroatlantskih integracija "kroz dijalog uz podršku EU za postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, usredsređenih na međusobno priznavanje".

Šole će 12. januara boraviti u Beogradu gde će sa rukovodstvom Srbije razgovarati o energetskoj bezbednosti, regionalnoj ekonomskoj integraciji i napretku ka cilju Srbije u pogledu pristupanja EU.

U saopštenju Stejt departmenta se navodi da će on takođe razgovarati "o ulozi Srbije u jačanju regionalnog mira i bezbednosti i njenom kontinuiranom angažovanju u dijalogu koji vodi EU u cilju normalizacije odnosa sa Kosovom".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet