Fokus

Broj poginulih u avionskoj nesreći u Nepalu popeo se na 70: Spasioci tragaju za još dve osobe koje se vode kao nestale

Komentari

Autor: Tanjug

17/01/2023

-

07:55

Broj poginulih u avionskoj nesreći u Nepalu popeo se na 70: Spasioci tragaju za još dve osobe koje se vode kao nestale
Broj poginulih u avionskoj nesreći u Nepalu popeo se na 70: Spasioci tragaju za još dve osobe koje se vode kao nestale - Copyright Tanjug AP/Yunish Gurung

veličina teksta

Aa Aa

Spasioci su danas koristili bespilotne letelice i spuštali se niz 200 metara duboku klisuru u zapadnom Nepalu u potrazi za još dva putnika, koji se i dalje vode kao nestali posle najsmrtonosnije avionske nesreće u zemlji u poslednjih 30 godina.

Broj poginulih u avionu "Jeti erlajnsa" tipa ATR-72 koji se srušio u nedelju kod grada Pokara u Nepalu, nekoliko minuta pre sletanja, porastao je na 70, saopštili su ranije zvaničnici, a na letu je bilo 72 putnika i članova posade koji su išli iz glavnog grada Katmandua, ka turističkom gradu Pokara, prenosi Rojters.

Potragu za preostale dve nestale osobe, koja je nastavljena danas jer je ranije prekinuta zbog mraka, ometaju težak teren i loši vremenski uslovi, pošto se spustila gusta magla.

U ponedeljak su pronađeni snimač podataka leta, kao i snimač razgovora u pilotskoj kabini, oba u dobrom stanju, što je otkriće koje će istražiteljima verovatno pomoći u utvrđivanju šta je izazvalo nesreću.

Tanjug AP/Yunish Gurung

 

U avionu, koji je leteo iz Katmandua ka Pokari po vedrom vremenu kada se srušio, bilo je 57 nepalskih državljana, pet indijskih, četiri ruska, dva južnokorejska i po jedna osoba iz Argentine, Irske, Australije i Francuske, navodi Rojters.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet