Fokus

Dvojna državljanka Francuske i Kanade priznala da je pokušala da otruje Trampa i osmoricu policajaca

Komentari

Autor: CNN

25/01/2023

-

23:31

Dvojna državljanka Francuske i Kanade priznala da je pokušala da otruje Trampa i osmoricu policajaca
Pokušaj trovanja Donalda Trampa - Copyright Tanjug/Hidalgo County (Texas) Sheriff's Office, via AP File

veličina teksta

Aa Aa

Paskal Sesil Veronik Ferije, državljanka Francuske i Kanade, priznala je danas krivicu za slanje pisma sa ricinom tadašnjem predsedniku SAD Donaldu Trampu i osmorici teksaških policajaca.

Kako piše CNN ona je u septembru 2020. godine poslala preteća pisma koja sadže ovaj otrov, a u priznanju je navela da je ricin pripremala u svom domu u Kvebeku. U pismu je navela da za njih ima poseban poklon i da će "ukoliko ne uspe u svojoj nameri, pronaći drugi otrov". U nekoliko pisama je navela i da "će možda da koristi oružje kada ih bude posetila".

"Uništavate Sjedinjene Države i vodite ih u katastrofu. Imam rođake iz SAD-a, pa zato ne želim da sledeće četiri godine budete predsednik. Odustanite i povucite svoju kandidaturu za ove izbore", dodala je u svom pismu tadašnjem američkom predsedniku, prenosi CNN

Optužena žena je prethodno bila pritvorena u Teksasu nekoliko nedelja 2019. godine, pa je zato odlučila da pisma pošalje i policijskim službenicima za koje je smatrala da su umešani u njeno pritvaranje.

Nakon što je poslala pisma iz Kanade, ona je uhapšena tokom pokušaja prelaska američko-kanadske granice s napunjenim pištoljem, stotinama komada municije i raznim drugim oružjem.

Presuda će joj biti izrečena 26. aprila, a preti joj kazna zatvora u trajanju od 21 godinu ukoliko sud prihvati sporazum o priznanju krivice.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet