Fokus

Novi Zeland proglasio vanredno stanje treći put u istoriji: Približava se ciklon Gejbrijel

Komentari

Autor: Tanjug

13/02/2023

-

23:55

Novi Zeland proglasio vanredno stanje treći put u istoriji: Približava se ciklon Gejbrijel
Novi Zeland proglasio vanredno stanje treći put u istoriji: Približava se ciklon Gejbrijel - Copyright Tanjug AP/Brett Phibbs/NZ Herald via AP

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Novog Zelanda proglasila je vanredno stanje treći put u istoriji zemlje, jer ciklon Gejbrijel donosi poplave, odrone, klizišta i velike talase na severu, preneo je Rojters.

Ministar za vanredne sitaucija Kiran MekAnulti rekao je danas da je zbog velike štete koju je naneo ciklon, bilo potrebno uvesti vanredno stanje da se podrže ljudi koji su na udaru.

Vanredno stanje u zemlji proglašeno je ranije samo dva puta - prvi put nakon zemljotresa od 6,3 stepena u Krajstčerču 2011. godine, i na početku pandemije koronavirusa.

Oko 58.000 domaćinstava ostalo je danas bez struje na severnom ostrvu Novog Zelanda jer približavanje ciklona Gejbrijel donosi jake vetrove, kišu i odrone u okolini Oklenda.

Vatrogasna služba Novog Zelanda potvrdila je da je volonter-vatrogasac ostao zarobljen u kući koja je skliznula niz brdo kod plaže u blizini Oklenda. Drugi vatrogasac je izvučen, ali se nalazi u teškom stanju u bolnici.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet