Fokus

Tajlandski diler droge išao na plastične operacije kako bi ličio na Korejca

Komentari

Autor: Tanjug

27/02/2023

-

23:57

Tajlandski diler droge išao na plastične operacije kako bi ličio na Korejca
Tajlandski diler droge išao na plastične operacije kako bi ličio na Korejca - Copyright THAILAND NATIONAL POLICE

veličina teksta

Aa Aa

Tajlandski diler droge Saharat Savangjeng imao je nekoliko plastičnih operacija lica da bi izgledao kao ''zgodni Korejac'' i na taj način izbegao zakon, preneo je danas BBC.

On je pod pseudonimom Seong Džimin uhapšen prošle nedelje u stanu u Bangkoku. Saharat je preko "dark veba" naručivao drogu MDMA, takođe poznatu i kao ekstazi, koristeći kriptovalute, a koje je distribuirao drugim prodavcima i kupcima u Bangkoku.

On je ranije hapšen zbog optužbi za fizički napad, a policija je kod njega pronašla 290 tableta ekstazija i dva kilograma narkotika u tečnom obliku, nakon čega je pobegao iz pritvora i prošao kroz opsežne hirurške procedure kako bi izbegao policiju.

Britanski javni servis navodi da su ga svedoci policiji opisivali kao "zgodnog Korejca", kao i da je promenio ime u korejsko. Na snimku hapšenja koji je objavila policija, Saharat kaže da želi da se preseli u Južnu Koreju, uz obrazloženje da želi da započne ''novi život" jer mu je "Tajland dosadio". 

General-major tajlandske policije Teradej Tamasuti ocenio je da je Saharat "jedan od glavnih uzroka epidemije MDMA'' u Bangkoku.

''On je narko-bos koji uvozi MDMA iz Evrope sa samo 25 godina. Verujemo da ima više osumnjičenih u stranim zemljama. Nastavićemo istragu", rekao je Tamasuti.

Saharat na snimku kaže da drogu uglavnom uvozi iz Holandije, ali je istakao da ne zna identitet ljudi sa kojima je u okviru operacije sarađivao.

Komentari (0)

Svet