Fokus

Južna Koreja i SAD počele vojne vežbe samo par sati nakon što je Severna Koreja testirala dve rakete

Komentari

Autor: Tanjug

13/03/2023

-

07:10

Južna Koreja i SAD počele vojne vežbe samo par sati nakon što je Severna Koreja testirala dve rakete
Južna Koreja i SAD počele vojne vežbe samo par sati nakon što je Severna Koreja testirala dve rakete - Copyright AP Photo/Ahn Young-joon

veličina teksta

Aa Aa

Severna Koreja i Sjedinjene Američke Države otpočele su danas redovnu vojnu vežbu, usled povećanih tenzija zbog severnokorejskih raketnih testova i "pooštrene retorike protiv saveznika", objavila je južnokorejska agencija Jonhap.

Vežba "Fridom šilds" bazirana je na kompjuterskoj simulaciji.

Trajaće 11 dana, a kreiraće "realne" scenarije usled, kako navode zvaničnici iz Seula, sve većih pretnji Pjongjanga zbog testiranja raketa.

Prolećna vežba počela je u ponoć po južnokorejskom vremenu, nakon što je Severna Koreja u nedelju testirala dve strateške krstareće rakete sa podmornice i izvela "vatrenu jurišnu vežbu" u četvrtak.

"Fridom šilds" neće biti pauzirana za vikend, pa će to biti dosad najveća saveznička komandna vežba ikada.

"Naša kombinovana vežba je defanzivnog tipa i ima za plan da odbrani Južnu Koreju od pocentijalne severnokorejske agresije", saopštio je generalštab Južne Koreje.

Očekuje se da će američka vojska poslati i nosač aviona na nuklearni pogon "USS Nimic", za naknadne kombinovane pomorske vežbe sa južnokorejskim partnerima, a sve u vezi sa "Fridom šildsom", dodali su zvaničnici iz Seula.
 

Komentari (1)

Ramamti Ezer

13.03.2023 09:47

Ceo svet se naoružava, vraća vojni rok davno ukinut u nekim državama. Da li je to nešto normalno? Igraju se delije nasred zemlje Koreje? Biblija daje jasnu sliku ovih događaja širom sveta. Otkr. 16:14,16 kaže: ,,To su objave koje su nadahnuli demoni. One čine čuda i odlaze kod kraljeva iz celog sveta, da ih sakupe za rat koji će se dogoditi na veliki dan Svemoćnog Boga. I te nadahnute objave su ih sakupile na mesto koje se na hebrejskom zove Armagedon.'' Suviše je takvih događaja da bi se sve svelo pod puku slučajnost i 'igre ispod žita'.

Svet