Fokus

Podmornica sa više od dve i po tone kokaina zaplenjena u Pacifiku blizu obale Kolumbije

Komentari

Autor: RTS

15/03/2023

-

18:35

Podmornica sa više od dve i po tone kokaina zaplenjena u Pacifiku blizu obale Kolumbije
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Mornarica Kolumbije zaplenila je u blizini svoje obale u Velikom tihom okeanu podmornicu koja je nosila skoro tri tone kokaina vredne više od 87 miliona američkih dolara.

Podmornica sa dva tela i skoro tri tone kokaina zaplenjena je u Tihom okeanu kod obala Kolumbije. Na plovilu su pronađena i dva preživela "slabog zdravlja", kojima je ukazana prva pomoć.

"Loše zdravstveno stanje ovih ljudi verovatno je posledica udisanja toksičnih isparenja izazvanih problemima sa gorivom u podmornici“, rekao je kapetan Kristijan Andres Guzman Ečeveri u video snimku koji je objavila mornarica.

Podmornica duga oko 15 metara nosila je skoro tri tone kokaina vrednog više od 87 miliona dolara, rekli su zvaničnici. Mornarica je saopštila da je brod bio namenjen zemljama Centralne Amerike i da je zaplenom više od šest miliona doza kokaina ostalo van ilegalnog tržišta.

“Kolumbijska mornarica će nastaviti da koristi sve svoje sposobnosti da zaustavi pošast trgovine narkoticima“, rekao je Ečeveri.

Raniji pokušaji šverca kokaina narko podmornicama

Takozvane "narko podmornice" obično se koriste u regionu za prevoz droge. Prošle godine, kolumbijska mornarica je zaplenila polupotopljeni brod sa četiri tone kokaina vredan oko 150 miliona dolara.

"Narko podmornica" je 2019. godine stigla do obala Severne Amerike kada ju je američka obalska straža zaplenila. Ova podmornica nosila je skoro šest tona kokaina vrednog više od 165 miliona dolara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet