Fokus

Tornado na jugu SAD odneo najmanje 23 života: Uništeni objekti, vlasti izdale upozorenje "opasnost po živote ljudi"

Komentari

Autor: Tanjug

25/03/2023

-

11:18

Tornado na jugu SAD odneo najmanje 23 života: Uništeni objekti, vlasti izdale upozorenje "opasnost po živote ljudi"
Tornado na jugu SAD odneo najmanje 23 života: Uništeni objekti, vlasti izdale upozorenje "opasnost po živote ljudi" - Copyright Tanjug AP/Butch Dill

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje 23 osobe su poginule, a desetine povređene u tornadu i jakim grmljavinama koje su zahvatile Misisipi, saopštila je danas državna agencija za vanredne situacije.

Četiri osobe se vode kao nestale, a timovi za potragu i spasavanje traže preživele posle oluje koja je sinoć pogodila zapad Misisipija, navela je Agencija za vanredne situacije Misisipija na Tviteru, preneo je Rojters.  Nažalost, očekuje se da će broj nastradalih rasti, dodala je Agencija.

Snažan tornado pogodio je sinoć ruralne oblasti američke savezne države Misisipi i izazvao razaranja duž svoje putanje u dužini od oko 160 kilometara, saopštile su federalne i lokalne vlasti.

Tornado je uništio brojne objekte i onesposobio elektrodistributivnu mrežu, navodi se u izveštaju Nacionalne meteorološke službe, preneo je ranije AP.

Olujno vreme donelo je i grad veličine loptica za golf u nekoliko država na jugu SAD zbog čega su vlasti izdale upozorenje na "opasnost po živote ljudi".

Nacionalna meteorološka služba potvrdila je da je tornado prouzrokovao značajnu materijalnu štetu u području udaljenom 96 kilometara severoistočno od Džeksona, u državi Misisipi.

Tanjug AP/Butch Dill

 

Gradovi Silver Siti i Roling Fork pretrpeli su razaranja od tornada koji je nastavio da se kreće dalje u pravcu severoistoka brzinom od 113 kilometara na sat bez slabljenja, ka Alabami u pravcu gradova Vajona i Ejmori.

Pozivajući se na izvor u Agenciji za upravljanje vanrednim situacijama Misisipija, američka TV mreža ABC je prenela da su u toku operacije potrage i spasavanja u okruzima Šarki i Hamfris, prenosi Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet