Fokus

Američki bombarderi B-52 ponovo iznad Korejskog poluostrva

Komentari

Autor: Tanjug

05/04/2023

-

13:22

Američki bombarderi B-52 ponovo iznad Korejskog poluostrva
Američki bombarderi B-52 ponovo iznad Korejskog poluostrva - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američki bombarderi B-52, koji nose nuklearno oružje, danas učestvuju u novim zajedničkim vazdušnim vežbama sa Seulom, u demonstraciji sile protiv Severne Koreje kao deo odvraćanja Pjongjanga od testiranja nuklearnog naoružanja.

Bombarderi  B-52 učestvuju u zajedničkim vazdušnim vežbama sa američkim i južnokorejskim borbenim avionima iznad Korejskog poluostrva, saopštilo je Ministarstvo odbrane Južne Koreje, prenosi AP.

Navedeno je da je to prvo raspoređivanje američkih bombardera B-52 na poluostrvu za mesec dana i da vežbe "pokazuju snažnu odlučnost Seula i Vašingtona i njihovu savršenu spremnost da brzo i nadmoćno odgovore na svaku provokaciju Severne Koreje“,

Južnokorejska i američka vojska proširili su svoje zajedničke vojne vežbe kao odgovor na nuklearne i raketne pretnje iz Severne Koreje.

Pjongjang doživljava takve vežbe kao provokacije koje pokazuju nameru rivala da napadnu Severnu Koreju. 

Dan nakon poslednjeg leta bombardera B-52 na poluostrvu, 6. marta, Kim Jo Džong, uticajna sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una, upozorila je da je njena zemlja spremna da preduzme "brzu i opsežnu akciju“ protiv SAD i Južne Koreje.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet