Fokus

Gradonačelnik Baltimora: Nasilje među tinejdžerima, moguć policijski čas za mlađe od 17 godina

Komentari

Autor: Tanjug

10/04/2023

-

09:52

Gradonačelnik Baltimora: Nasilje među tinejdžerima, moguć policijski čas za mlađe od 17 godina
Gradonačelnik Baltimora: Nasilje među tinejdžerima, moguć policijski čas za mlađe od 17 godina - Copyright Tanjug AP/Kim Hairston/The Baltimore Sun via AP

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Baltimora Brendon Skot zatražiće uvođenje letnjeg policijskog časa za mlađe od 17 godina, nakon što su dva tinejdžera ranjena iz vatrenog oružja, dok je policija pokušavala da razdvoji veliku grupu sukobljenih maloletnika u nedelju uveče.

Dva dečaka, stara 14 i 16 godina, ranjena su dok je policija pokušavala da razdvoji dve velike grupe od preko 200 tinejdžera, koji su se okupili u oblasti Inter siti harbor oko 21.00, objavio je TV WBAL, dodajući da je jedan od upucanih dečaka u kritičnom stanju, dok je drugi stabilno.

Policija je saopštila da su uhapšena dva muškarca, kao i da su obojica imali napunjene pištolje, i da se za jednog veruje da odgovara opisu napadača.

Nakon pucnjave, Skot je rekao da namerava da uvede policijski čas za svakog mlađeg od 14 godina, koji bi počeo u 21.00, dok bi za osobe mlađe od 17 godina policijski čas mogao da počne od 22.00 tokom narednih meseci.

"Želim da me svi čuju jasno. Vratićemo se na staro. Uvešćemo policijski čas za mlade na kraju proleća i tokom leta. Viđam noću malu decu van kuće prečesto", naveo je Skot.

"Ne radi se samo o tome da li ćemo ih sresti na ulici, već da ih čuvamo i da probamo da shvatimo šta se dešava s njihovim porodicama. Nije normalno da dete bude daleko od kuće i da niko ne zna gde je, niti ga zanima", poručio je Skot, navodi AP.

Komentari (1)

Драган

10.04.2023 12:15

Луда земља, луда власт па лудо и становништво.

Svet