Fokus

Amerikanac optužen za ubistvo: Pucao u 20-godišnjakinju koja je greškom skrenula na prilaz njegovom imanju

Komentari

Autor: Tanjug

18/04/2023

-

18:52

Amerikanac optužen za ubistvo: Pucao u 20-godišnjakinju koja je greškom skrenula na prilaz njegovom imanju
Amerikanac optužen za ubistvo: Pucao u 20-godišnjakinju koja je greškom skrenula na prilaz njegovom imanju - Copyright Washington County Sheriff's Office

veličina teksta

Aa Aa

Žitelj gradića Hebron u američkoj saveznoj državi Njujork, 65-godišnji Kevin Monahen optužen je za ubistvo drugog stepena jer je pucao i ubio 20-godišnju Kejlin Gilis koja je sa puta greškom skrenula na prilaz njegovom imanju i kući.

Gilis je sa troje saputnika slučajno skrenula kolima na sporedni put prema kući optuženog Monahena koji je izašao naoružan, otvorio vatru na vozilo i usmrtio devojku, prenosi BBC.

"Veoma tužan slučaj. Mladi ljudi su pokušavali da pronađu kuću svojih prijatelja i greškom su skrenuli na prilazni put ka kući tog čoveka koji je odlučio da izađe sa vatrenim oružjem i upotrebi ga", izjavio je lokalni šerif Džefri Marfi na konferenciji za novinare i objasnio da je mesto zločina ruralni kraj, a prilazi kućama loše osvetljeni noću.

Prema njegovim rečima, niko iz grupe nije izašao iz vozila, niti pokušao da uđe u kuću Kevina Monahana pre nego što je on odlučio da otvori vatru.

"Nije bilo nikakvog razloga da se gospodin Monahen oseća ugroženim", rekao je šerif Marfi.

Prijatelji Gilisove su se brzo udaljili od kuće i pokušali da pozovu hitnu pomoć iz obližnjeg grada, ali su lekari samo mogli da konstatuju smrt 20-godišnje devojke.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet