Fokus

Tri strana državljanina povređena u raketiranju iz Pojasa Gaze

Komentari

Autor: Tanjug

02/05/2023

-

17:21

Tri strana državljanina povređena u raketiranju iz Pojasa Gaze
Tri strana državljanina povređena u raketiranju iz Pojasa Gaze - Copyright Tanug/ AP Photo/John Minccillo

veličina teksta

Aa Aa

Tri strana državljanina povređena su danas kada su rakete ispaljene iz Pojasa Gaze pale na gradilište u izraelskom gradu Sderot, javlja Tajms of Izrael.

Kako su saopštile hitne službe, jedan od povređenih je zadobio teške povrede od gelera, a sva trojica su prebačena u bolnicu u Aškelonu.

Rakete su ranije danas u više navrata ispaljene iz Pojasa Gaze nakon smrti Palestinca koji je u izraelskom zatvoru štrajkovao glađu 87 dana.

Izraelska vojska je saopštila da su Palestinci na izraelsku teritoriju ispalili 22 rakete, od kojih je četiri oborio izraelski protivvazdušni sistem Gvozdena kupola.

Prethodno su izraelske oružane snage saopštile da su tenkovima gađale ciljeve unutar Pojasa Gaze.

Kadir Adnan, pripadnik palestinske ekstremističke grupe Islamski džihad koji je u Izraelu optužen za terorizam, preminuo je danas u izraelskom zatvoru nakon 87-dnevnog štrajka glađu.

Izraelske vlasti su navele da je Adnan "odbio da se podvrgne medicinskim testovima i ponuđenu medicinsku pomoć". 

Adnanov advokat optužio je Izrael za medicinski nemar.

"Nakon 36 dana od Adnanovog hapšenja, tražili smo da bude premešten u civilnu bolnicu, gde se njegovo zdravstveno stanje može pravilno nadzirati. Nažalost, izraelske zatvorske vlasti bile su nepopustljive i odbile su naš zahtev", izjavio je advokat Džamil Al-Katib.


 

Komentari (0)

Svet