Fokus

Pauer: Biću ambasador srpske TECH industrije u SAD i celom svetu

Komentari

Autor: Tanjug

10/05/2023

-

21:36

Pauer: Biću ambasador srpske TECH industrije u SAD i celom svetu
Pauer: Biću ambasador srpske TECH industrije u SAD i celom svetu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Egipat je danas započeo posredovanje u mirovnim pregovorima između Izraelaca i Palestinaca kako bi se obustavili sukobu u Gazi koji traju poslednja dva dana.

Kairo, koji je posredovao u pregovorima tokom ranijih borbi, počeo je da posreduje u pregovorima o prekidu vatre, rekao je za Rojters portparol Islamskog džihada (IJ) Davud Šehab.

Izraelska avijacija raketirala je i danas položaje IJ u pojasu Gaze, dok su snage IJ ispaljivale rakete na ciljeve u Izraelu.

U pojasu Gaze su se oglasile sirene za vazdušnu opasnost, a građanima je naloženo da se povuku u skloništa.

Izraelska vojska je saopštila da je ratna avijacija pogodila lokacije koje Islamski džihad koristi za lansiranje raketa ka ciljevima u Izraelu, ali i druge mete koje su očevici opisali kao kampove za vojnu obuku pripadnika IJ, preneo je Rojters.

Izrael je i u utorak izveo seriju raketnih udara na visoke vođe Islamskog džihada odgovorne za napade na Izrael, saopštila je izraelska vojska.

Rojters je preneo da je u izraelskim udarima poginulo najmanje 10 civila, kao i tri komandanta Islamskog džihada.

Izraelske bezbednosne snage od početka godine ubile su više od 100 Palestinaca, od kojih su većina bili borci ekstremističkih grupa, a među ubijenima je bilo i civila, uključujući decu.

U sukobima je, takođe, ubijeno najmanje 18 Izraelaca i stranih državljana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet