Fokus

Novi sukobi u Pojasu Gaze: Izraelska avijacija napala položaje Islamskog džihada, oni raketama gađali Tel Aviv

Komentari

Autor: Tanjug

10/05/2023

-

14:13

Novi sukobi u Pojasu Gaze: Izraelska avijacija napala položaje Islamskog džihada, oni raketama gađali Tel Aviv
Dim iznad Gaze, 10. maj - Copyright Tanjug/AP Photo/Adel Hana

veličina teksta

Aa Aa

Izraelska avijacija raketirala je i danas položaje esktremističke organizacije Islamski džihad u pojasu Gaze, dok su snage Islamskog džihada ispaljivale rakete na ciljeve u Izraelu. U pojasu Gaze su se oglasile sirene za vazdušnu opasnost, a građanima je naloženo da se povuku u skloništa.

Izraelska vojska je saopštila da je ratna avijacija pogodila lokacije koje Islamski džihad koristi za lansiranje raketa ka ciljevima u Izraelu, ali i druge mete koje su očevici opisali kao kampove za vojnu obuku pripadnika Islamskog džihada, prenosi Rojters.

Zdravstveni zvaničnici u pojasu Gaze saopštili su da je najmanje jedan muškarac poginuo, a jedan je ranjen, ali njihovi identiteti za sada nisu potvrđeni.

Izraelske snage su dejstvovale i ubile i dvojicu Palestinaca i na okupiranoj teritoriji Zapadne obale, saopštili su ranije danas palestinski zvaničnici, a Rojters prenosi da izrealska vojska za sada nije potvrdila da je na Zapadnoj obali bilo mrtvih.

Tanjug/AP Photo/Hatem Moussa

Rakete lansirane iz Pojasa Gaze ka Izraelu

Sirene su se danas oglasile u izraelskim zajednicama oko pojasa Gaze, ali i u Tel Avivu, saopštila je vojska, navodeći da su Palestinci iz pojasa Gaze ispalili rakete većeg dometa ka ciljevima na teritoriji Izraela.

Iz pojasa Gaze mogli su se videti višestruki tragovi ispaljenih raketa i eksplozije u vazduhu izazvane izraleskom PVO sistema Gvozdena kupola. Za sada nema informacija o žrtvama u Izraelu.

Izrael je i u utorak izveo seriju raketnih udara na visoke vođe Islamskog džihada odgovorne za napade na Izrael, saopštila je izraelska vojska. Rojters je preneo da je u tim udarima poginulo najmanje desetoro civila, kao i tri komandanta Islamskog džihada.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet