Fokus

Devet osoba ubijeno u Senegalu, sukobili se policija i pristalice osuđenog opozicionog lidera

Komentari

Autor: Tanjug

02/06/2023

-

08:24

Devet osoba ubijeno u Senegalu, sukobili se policija i pristalice osuđenog opozicionog lidera
Devet osoba ubijeno u Senegalu, sukobili se policija i pristalice osuđenog opozicionog lidera - Copyright Tanjug/AP Photo/Leo Correa

veličina teksta

Aa Aa

Devet osoba je ubijeno u Senegalu u sukobima policije i pristalica opozicionog lidera Usmana Sonka, nakon što mu je sud izrekao kaznu od dve godine zatvora, dovodeći u ozbiljnu sumnju njegove šanse da se kandiduje za predsednika sledeće godine.

Sonko (48) nije prisustvovao jučerašnjem izricanju kazne zbog navodnog seksualnog napada,a Ministarstvo pravde je saopštilo da opozicioni lider sada može da bude odveden u zatvor u bilo kom trenutku, prenosi Rojters.

Policija je i dalje raspoređena oko njegovog doma u Dakaru, u trenutku kada su se nemiri rasplamsali u glavnom gradu i drugde nakon presude.

Sonko je optužen da je 2021. godine, silovao i pretio smrću ženi, koja je u to vreme imala 20 godina i radila u salonu za masažu. On negira krivicu i kaže da su optužbe politički motivisane. 

Sud je oslobodio Sonka za navodno silovanje, ali ga je proglasio krivim za posebno delo opisano u krivičnom zakonu kao nemoralno ponašanje prema osobama mlađim od 21 godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet