Fokus

Šest žena ubijeno u oblasti grada Portlanda: Policija sumnja da serijski ubica "seje smrt" u državi Oregon

Komentari

Autor: Tanjug

04/06/2023

-

17:11

Šest žena ubijeno u oblasti grada Portlanda: Policija sumnja da serijski ubica "seje smrt" u državi Oregon
Šest žena ubijeno u oblasti grada Portlanda: Policija sumnja da serijski ubica "seje smrt" u državi Oregon - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američka policija istražuje da li su smrti šest žena u radijusu od 150 kilometara u oblasti grada Portland u tri meseca povezane sa potencijalnim serijskim ubicom.

Ostaci žena su pronađeni pored puteva, u šumi ili u ruralnim oblastima, u periodu između februara i maja ove godine, objavio je američki "KGW8".

Lokalni zvaničnici su rekli da je pet različitih bezbednosnih agencija uključeno u istragu, a najmanje tri agencije kažu da rade jedna sa drugom da utvrde da li su slučajevi povezani sa potencijalnim serijskim ubicom.

profimedia

 

Poslednja žrtva je utvrđena 7. maja - Ešli Ril (22), a njeni su ostaci otkriveni u šumskoj oblasti blizu Igl Krika, pošto je prethodno viđena u javnosti šest nedelja ranije.

U martu, nestala je Džoana Spiks, a onda je njeno telo pronađeno u ruralnom delu okruga Klark, 8. aprila.

Islednik je utvrdio da je preminula od udarca tupim predmetom u glavu i vrat.

Ostaci Bridžet Vebster su pronađeni u okrugu Polk 30. aprila, dok je šest dana ranije, telo Šeriti Peri pronađeno i Ejnsvort Stejt Parku.

Takođe, 24. aprila, telo neidentifikovane američke žene starosedelaca u Portlandu.

Dva meseca ranije, 19. februara, Kristin Smit (22) je pronađena na pet kilometara od mesta gde je nađena neidentifikovana Amerikanka.

Iz kancelarije okruga Klakamas, koja istražuje jednu od šest smrti, kažu da detektivi traže potencijalnu vezu.

Portparol kancelarije rekao je za "Njujork post" da detektivi prate svaki trag, uključujući i nekoliko dojava koje dolaze od građana, ali i komentare na društvenim mrežama.

"Radimo sa partnerskim agencijama da utvrdimo ima li bilo kakve povezanosti između ovog slučaja i ostalih u regionu", dodao je portparol.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet