Fokus

Bajden primio LGBTQ osobe na prijemu u Beloj kući na proslavi Meseca ponosa

Komentari

Autor: Tanjug

10/06/2023

-

22:16

Bajden primio LGBTQ osobe na prijemu u Beloj kući na proslavi Meseca ponosa
Tanjug/AP/Manuel Balce Ceneta - Copyright Tanjug/AP/Manuel Balce Ceneta

veličina teksta

Aa Aa

Američki predsednik Džozef Bajden poželeo je dobrodošlicu stotinama LGBTQ osoba na prijemu u Beloj kući na proslavi Meseca ponosa.

Događaj, koji je administracija opisala kao najveći događaj te vrste koji je organizovan u Beloj kući, prvobitno je bio zakazan za četvrtak, ali je odložen zbog lošeg kvaliteta vazduha zbog požara u Kanadi, preneo je AP.

Predsednik i prva dama Džil Bajden priredili su prijem na Južnom travnjaku Bele kuće.

Tanjug/AP/Manuel Balce Ceneta

 

Mesec ponosa obeležava se ove godine nakon što su kongresmeni predstavili najmanje 525 zakona i usvojili 78 zakona koji ukidaju LGBTQ prava, prema podacima Kampanje za ljudska prava, grupacije koja se zalaže za prava lezbejki, homoseksualaca, biseksualaca, transrodnih i za kvir prava.

Tanjug/AP/Manuel Balce Ceneta

 

U američkoj državi Floridi, guverner Ron Desantis potpisao je nedavno zakon kojim se zabranjuje medicinska nega koja afirmiše rod, kao što je primena blokatora puberteta ili hormonska terapija za transrodne mlade.

Federalni sudija je ranije ove sedmice privremeno blokirao delove zakona koji je Desantis potpisao neposredno pre nego što je objavio da se kandiduje za predsednika 2024.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet