Fokus

Vil Herd želi republikansku kandidaturu za Belu kuću: Bivši kongresmen i oficir CIA u trci za nomonaciju

Komentari

Autor: Tanjug

22/06/2023

-

15:40

Vil Herd želi republikansku kandidaturu za Belu kuću: Bivši kongresmen i oficir CIA u trci za nomonaciju
Vil Herd ušao u trku za republikanskog kandidata za predsednika SAD - Copyright Tanjug AP/Charlie Neibergall

veličina teksta

Aa Aa

Bivši teksaški kongresmen i nekadašnji oficir CIA Vil Herd, najavio je danas da će se kandidovati za predsednika SAD, pozicionirajući se kao umerenija alternativa drugim republikanskim kandidatima.

"Jutros sam podneo zahtev da budem republikanski kandidat za predsednika SAD", rekao je Herd, koji je služio tri mandata u Kongresu do januara 2021, postaviši jedini crni republikanac tokom poslednje dve godine u Predstavničkom domu.

Kako navodi AP, on je na video snimku kojim je objavio kandidaturu, rekao da je "duša SAD pod napadom", što podseća na slogan kampanje sadašnjeg predsednika SAD Džozefa Bajdena iz 2020, koji je glasio "bitka za dušu nacije".

"Naši neprijatelji kuju zaveru, stvaraju haos i prete američkom snu. Ilegalna imigracija i fentanil teku u našu zemlju. Inflacija je i dalje van kontrole. U našim gradovima raste kriminal i beskućništvo", naveo je Herd.

On je ocenio da Bajden "ne može, ili neće, da reši ove probleme".

"Ako nominujemo sebičnog i propalog političara koji ne poštuje zakon, poput Donalda Trampa, koji je izgubio Dom, Senat i Belu kuću, svi znamo da će Bajden opet pobediti", rekao je Herd.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet