Fokus

Preminuo palestinski tinejdžer koga su izraelske trupe ranile prošle nedelje

Komentari

Autor: Tanjug

07/08/2023

-

21:30

Preminuo palestinski tinejdžer koga su izraelske trupe ranile prošle nedelje
Preminuo palestinski tinejdžer koga su izraelske trupe ranile prošle nedelje - Copyright Tanjug/AP/Majdi Mohammed

veličina teksta

Aa Aa

Palestinski tinejdžer na koga su izraelske trupe otvorile vatru prošle nedelje nakon što je bacio bombu na okupiranu Zapadnu obalu umro je u danas, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja.

Palestinska novinska agencija Vafa javila je da je Ramzi Hamed (17) ranjen iz vatrenog oružja u blizini naselja Ofra na Zapadnoj obali, u blizini svog rodnog grada Silvada severno od Ramale, prenosi AP.

Fati Hamed, dečakov otac, rekao je za AP da su izraelske trupe rano prošle srede ranile njegovog sina nakon što je bacio zapaljive naprave na vojnike koji su delovali u blizini Silvada. Bio je to poslednji u dugom nizu nasilnih incidenata između Izraelaca i Palestinaca na Zapadnoj obali u poslednjih godinu i po dana, što je jedna od najgorih eskalacija sukoba između Izraelaca i Palestinaca u poslednjih nekoliko decenija.

Prema podacima američke agencije, više od 160 Palestinaca je ubijeno u izraelskoj vatri ove godine na Zapadnoj obali i istočnom Jerusalimu, dok je najmanje 30 ljudi je ubijeno u palestinskim napadima na Izraelce.

Izrael je zauzeo Zapadnu obalu u ratu na Bliskom istoku 1967, zajedno sa pojasom Gaze i istočnim Jerusalimom.

Komentari (0)

Svet