Fokus

Ekstremisti u Pakistanu napali vojni konvoj koji je prevozio Kineze

Komentari

Autor: Tanjug

13/08/2023

-

18:22

Ekstremisti u Pakistanu napali vojni konvoj koji je prevozio Kineze
Ekstremisti u Pakistanu napali vojni konvoj koji je prevozio Kineze - Copyright Tanjug AP/Muhammad Sajjad

veličina teksta

Aa Aa

U napadu ekstremista na pakistanski vojni konvoj, koji je pratio delegaciju kineskih inženjera u blizini strateške luke Gvadar na jugozapadu zemlje, nije povređen niko od osoblja dok su dvojica ekstremista poginula, saopštili su pakistanska vojska i kineski konzulat u Karačiju.

Teroristi su tokom napada koristili malokalibarsko oružje i ručne bombe, saopštilo je pakistansko vojno odeljenje za odnose sa javnošću, preneo je Rojters.

Kineski konzulat u južnom gradu Karačiju osudio je napad, dodajući u saopštenju da nije bilo žrtava među njenim državljanima u konvoju.

Na meti napada bili su kineski državljani koji su putovali sa aerodroma Gvadar ka gradilištu u lučkom području, rekao je neimenovani pakistanski bezbednosni izvor.

Separatistička grupa Oslobodilačka vojska Balučistana (BLA) preuzela je odgovornost za napad, saopštivši da je u napadu bilo više žrtava.

Kina je uložila velika sredstva u okviru svoje inicijative "Pojas i put" u mineralima bogatu provinciju Balučistan, uprkos decenijama dugoj separatističkoj pobuni u toj oblasti.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet