Fokus

Zaratile dve najmoćnije oružane frakcije u Tripoliju - posle oslobađanja komandanta, sukob prekinut

Komentari

Autor: Tanjug

15/08/2023

-

23:44

Zaratile dve najmoćnije oružane frakcije u Tripoliju - posle oslobađanja komandanta, sukob prekinut
Tanjug/AP/Yousef Murad - Copyright Tanjug/AP/Yousef Murad

veličina teksta

Aa Aa

U glavnom gradu Libije Tripoliju izbio je sukob između dve najmoćnije oružane frakcije, ali čini se da su se borbe smirile nakon što je jedna strana večeras oslobodila komandanta čije je zarobljavanje izazvalo okršaj.

Specijalne snage za odvraćanje i 444. brigada su dve najsnažnije vojne jedinice u Tripoliju i njihov sukob, koji je izbio u ponedeljak kasno uveče, potresao je kvartove u celoj prestonici Libije, prenosi Rojters.

Borbe su počele nakon što su Specijalne snage za odvraćanje, koje kontrolišu glavni aerodrom Mitiga u Tripoliju, zarobile komandanta 444. brigade Mahmuda Hamzu, koji je pokušao da napusti Tripoli.

Specijalne snage za odvraćanje oslobodile su večeras Hamzu i predale ga trećoj oružanoj grupi koja nije bila uključena u borbe, potvrdio je izveštaču britanske agencije po jedan izvor iz sve tri frakcije.

Tačan broj poginulih u ovom sukobu za sada nije poznat, ali medicinska služba povezana sa ministarstvom odbrane saopštila je da su pronađena tri beživotna tela i apelovala na građane da daju krv za oporavak ranjenih u borbama.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet