Fokus

Osam američkih marinaca u bolnici nakon pada aviona u Australiji

Komentari

Autor: Tanjug

28/08/2023

-

08:38

Osam američkih marinaca u bolnici nakon pada aviona u Australiji
Osam američkih marinaca u bolnici nakon pada aviona u Australiji - Copyright Tanjug/AuBC via AP

veličina teksta

Aa Aa

Osam američkih marinaca, od kojih su petorica teško povređeni, nalaze se i dalje u bolnici u gradu Darvinu na severnoj obali Australije nakon što su povređeni prilikom pada aviona u kojem su poginula trojica njihovih kolega.

Svih 20 preživelih prebačeno je sa ostrva Melvil, koje se nalazi 80 kilometara južno u Darvina, u roku od nekoliko sati nakon što se avion V-22 Osprej srušio u nedelju tokom vojne vežbe, rekla je glavna ministarka Severne Teritorije Nataša Fajls.

Fajls je navela da je 12 marinaca, u međuvremenu, otpušteno iz bolnice, a da je jedan teško povređeni operisan u nedelju.

Premijer Australije Entoni Albaneze rekao je  sinoć da žali zbog nesreće i da je njegova vlada fokusirana na pružanje podrške, prenosi Rojters.

Albaneze je na konferenciji za medije odbio da iznese detalje o padu letelice i toku spasilačke akcije, ali je potvrdio da se nesreća dogodila tokom vojne vežbe kod ostrva Melvil, severno od Darvina.

"Naš fokus kao vlade i ministarstva odbrane je da se pobrinemo da pružimo pomoć u ovom teškom trenutku", rekao je Albaneze.

Komentari (0)

Svet