Fokus

Više od 40.000 domaćinstava na Tajvanu i dalje bez struje zbog tajfuna Hajkui

Komentari

Autor: Tanjug

04/09/2023

-

10:55

Više od 40.000 domaćinstava na Tajvanu i dalje bez struje zbog tajfuna Hajkui
Više od 40.000 domaćinstava na Tajvanu i dalje bez struje zbog tajfuna Hajkui - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Na Tajvanu je više od 40.000 domaćinstava i dalje bez struje zbog tajfuna Hajkui koji je pogodio istok i jug ostrva, a na pogođenom području zatvorene su škole i preduzeća, dok su avio-kompanije otkazale letove. 

Hajkui je prvi tajfun koji je direktno pogodio Tajvan za četiri godine. Bez struje je u nedelju ostalo više od 160.000 domaćinstava, ali u međuvremenu je obnovljeno snabdevanje za hiljade korisnika, tako da sada struju nema više od 40.000 domaćinstava, saopštilo je dražvno preduzeće Taipower.
U okruzima i gradovima širom južnog, istočnog i centralnog Tajvana  otkazana je nastava za danas, a radnici su dobili slobodan dan, preneo je Rojters.

Za danas su otkazane i trajektne usluge do obližnjih ostrva. Više od 40 osoba povređeno je u udaru tajfuna Hajkui na Tajvanu, a više od 7.000 ljudi je evakuisano, objavio je "Gardijan".

U gradu Tajtungu jak vetar čupao je drveće.

Hajkui počeo je od jutros da ulazi u Tajvanski moreuz i da se kreće prema Kini, saopštili su tajvanski meteorolozi. Kineski meteorolozi izdali su jutros upozorenje na tajfun Hajkui za provincije Fuđijan i Guangdžong.
 

Komentari (0)

Svet