Fokus

Hanter Bajden podneo tužbu protiv poreske službe zbog kršenja prava na privatnost

Komentari

Autor: Tanjug

18/09/2023

-

15:52

Hanter Bajden podneo tužbu protiv poreske službe zbog kršenja prava na privatnost
Tanjug/AP/Julio Cortez - Copyright Tanjug/AP/Julio Cortez

veličina teksta

Aa Aa

Sin američkog predsednika Džozefa Bajdena Hanter Bajden podneo je danas tužbu protiv Poreske službe, tvrdeći da su dva agenta prekršila njegovo pravo na privatnost kada su javno objavili informacije iz njegove poreske prijave da bi potkrepili tvrdnje da je federalna istraga protiv njega bila nepropisno vođena.

U Bajdenovoj tužbi se navodi da federalna služba za zaštitu uzbunjivača nije dozvolila da njegovi lični poreski podaci budu javno otkriveni tokom svedočenja pred Kongresom, preneo je AP.

Tužba dolazi usred istrage o opozivu američkog predsednika Džozefa Bajdena koja je pokrenuta u Predstavničkom domu Kongresa.

Hanter Bajden je pre nekoliko dana optužen na osnovu federalnih optužbi za vatreno oružje u kojima se navodi da je lagao o svom korišćenju droge da bi kupio i posedovao oružje u oktobru 2018. godine.

Njegovi advokati rekli su u avgustu da su tužioci odustali od nagodbe o priznanju krivice sina američkog predsednika za utaju poreza i prestup s oružjem što je otvorilo put suđenju.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Драган

18.09.2023 16:20

Ох, татин син, испитали су његове малверзације, што арогантни и уображени сматрају задирањем у њихову приватност.

Svet