Planeta

Nove optužbe za seksualne napade protiv lidera verskog pokreta "Jesus Morning star" u Seulu

Komentari

Autor: Tanjug

08/04/2024

-

09:15

Nove optužbe za seksualne napade protiv lidera verskog pokreta "Jesus Morning star" u Seulu
Lider Jesus Morning star - Copyright AP/Ahn Young-joon

veličina teksta

Aa Aa

Džeong Mjeong-seok, lider kontroverznog verskog pokreta u Južnoj Koreji JMS (Jesus Morning star), koji je osuđen na 23 godine zatvora zbog seksualnih prestupa u decembru, dodatno je optužen za seksualno napastvovanje, saopštila je danas južnokorejska policija.

Policija pokrajine Čungnam navela je da je nedavno utvrdila da je Džeong zlostavljao četiri žene u dvadesetim i tridesetim godinama - jednu Nemicu i tri Korejke - u periodu između 2018. i 2021. godine u crkvenom objektu, hotelu i drugim mestima, zbog čega je slučaj došao do tužilaštva, prenela je južnokorejska agencija Jonhap.

Policijska istraga je počela nakon što su njih četiri podnele žalbe protiv njega prošle godine.

Sud je osudio 78-godišnjeg Džeonga na 23 godine zatvora jer je utvrđeno da je kriv za seksualni napad i zlostavljanje tri žrtve.

Ne računajući te tri žrtve, 19 ljudi je podnelo tužbe protiv Džeonga, a policija je dosad završila istragu vezanu za šest osoba, dok istraga za preostalih 13 još traje.

Džeong, koji sebe naziva "mesijom", pušten je 2018. godine iz zatvora nakon što je odslužio 10 godina zatvorske kazne zbog silovanja ženskih sledbenika i pronevere novca JMS.

Komentari (0)

Svet